Avion prabusit cu presedintele polonez la bord: Fostul sef de stat va fi exhumat

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 15:10
785 citiri

Liderul partidului polonez "Lege si Justitie" (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a anuntat sambata ca ramasitele pamantesti ale fratelui sau geaman, fostul presedinte Lech Kaczynski - decedat in urma prabusirii avionului sau in 2010 la Smolensk, in estul Rusiei - vor fi exhumate in cadrul anchetei privind tragedia soldata cu 96 de morti.

"Sunt de acord cu decizia Parchetului cu privire la exhumari. In ceea ce priveste ramasitele pamantesti ale fratelui meu, termenele au fost deja fixate. Va fi una dintre primele exhumari, daca nu chiar prima", a declarat Jaroslaw Kaczynski intr-un interviu publicat de site-ul de stiri Onet.

El a calificat drept "scandaloasa" ancheta desfasurata de precedentul guvern de la Varsovia, condus de liberali. Dupa ce PiS a castigat anul trecut alegerile parlamentare din Polonia, noul guvern a decis sa redeschida investigatia privind accidentul de la Smolensk.

Lech Kaczynski si sotia sa, Maria, sunt inmormantati in ...citeste mai departe despre "Avion prabusit cu presedintele polonez la bord: Fostul sef de stat va fi exhumat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fost presedinte polonez exhumat, #fost presedinte Polonia exhumat , #Stiri International