Avion prabusit in Ucraina, noi ipoteze in ancheta: Cine l-ar fi doborat

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 16:48
1521 citiri
Avion prabusit in Ucraina, noi ipoteze in ancheta: Cine l-ar fi doborat
Foto: Captura YouTube / PopularOnYoutubeMalaysia

Procurorii olandezi investigheaza dezvaluirile unui grup de jurnalisti, potrivit carora cel putin 20 de soldati rusi au fost implicati in doborarea avionului Malaysia Airlines, in 2014, deasupra estului separatist al Ucrainei.

Grupul Bellingcat din Marea Britanie sustine ca a identificat pana la 100 de soldati rusi care ar putea cunoaste detalii despre lansatorul de rachete Buk, cu care s-a tras in aeronava Boeing 777 pe 17 iulie 2014, toate cele 298 de persoane aflate la bord, majoritatea cetateni olandezi, fiind ucise, scrie Radio Free Europe/Radio Liberty.

Dintre cei 100 de militari, cel putin 20 de soldati dintr-o baza de aparare aeriana din Kursk, Rusia, "probabil" au lansat racheta sau stiu cine a facut asta, a declarat fondatorul Bellingcat, Eliot Higgins, intr-un interviu acordat postului de televiziune olandez NOS.

Jurnalistii isi bazeaza investigatia pe conturile de pe retelele sociale ale soldatilor, pe fotografii postate pe Internet si pe date ale armatei despre ...citeste mai departe despre "Avion prabusit in Ucraina, noi ipoteze in ancheta: Cine l-ar fi doborat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soldati rusi avion Ucraina, #soldati rusi doborat avion Ucraina , #Stiri International