Avion rusesc doborat de Turcia: Rusia acuza o provocare premeditata

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 18:34
1011 citiri

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, spune ca doborarea avionului rusesc militar de catre Turcia "seamana foarte mult cu o provocare premeditata".

Diplomatul de la Kremlin a subliniat ca Ankara nu a reusit sa comunice cu Rusia pe tema acestui incident, relateaza Russia Today.

"Avem indoieli serioase ca acest act a fost neintentionat. Seamana foarte mult cu o provocare premeditata", a declarat Serghei Lavrov.

Anterior, prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a criticat Rusia pentru "atacuri asupra turkmenilor" in Siria, care potrivit Ankarei a precedat incidentul cu avionul doborat.

Avion rusesc doborat de Turcia Pilotul supravietuitor: N-am violat spatiul aerian, nu ne-au dat niciun avertisment

Ministrul de Externe rus a spus ca regiunea unde a avut loc incidentul nu este locuita numai de turkmeni, ci acolo se afla si sute de luptatori straini afiliati cu grupari teroriste cunoscute si depozite de arme si centre de comanda ale acestora.

"L-am intrebat (pe ministrul ...citeste mai departe despre "Avion rusesc doborat de Turcia: Rusia acuza o provocare premeditata" pe Ziare.com

#Serghei Lavrov atac avion premeditat, #Lavrov atac avion planuit, #avion rusesc militar doborat Turcia, #Lavrov avion doborat Turcia , #Stiri International