Avion rusesc prabusit in Egipt: Un lider al Statului Islamic, ucis la Cairo

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 18:39
776 citiri
Avion rusesc prabusit in Egipt: Un lider al Statului Islamic, ucis la Cairo
Foto: Facebook/Metrojet Work Experience

Politia din Cairo l-a ucis pe unul dintre liderii ramurii egiptene a organizatiei jihadiste Statul Islamic, cea care si-a asumat responsabilitatea pentru prabusirea avionului rus, in urma cu noua zile, in nordul peninsulei Sinai, a anuntat luni Ministerul de Interne egiptean.

Ashraf Ali Ali Hassanein al-Gharabli, prezentat drept "unul dintre cei mai periculosi teroristi" din cadrul ramurii locale a ISIL, a fost ucis intr-un schimb de focuri declansat in timp ce politia incerca sa-l aresteze la Cairo, a precizat ministerul intr-un comunicat, informeaza AFP.

Potrivit sursei citate, Hassanein era unul dintre liderii cei mai cautati ai ramurii egiptene a Statului Islamic, fost Ansar Beit al-Maqdess, care s-a redenumit, in noiembrie 2014, Provincia din Sinai a Statului Islamic, pentru a-si marca ralierea la "califatul" autoproclamat al ISIL in unele zone din Siria si Irak.

Acest grup a dat asigurari ca "a facut sa se prabuseasca" avionul cu turisti rusi, la 31 octombrie in Sinai, ...citeste mai departe despre "Avion rusesc prabusit in Egipt: Un lider al Statului Islamic, ucis la Cairo" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lider Statul Islamic ucis, #lider Statul Islamic Cairo , #Stiri International