BAE Systems a devenit cel mai mare producator de armament din lume, depasind Boeing

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 12:34
1319 citiri
BAE Systems a devenit cel mai mare producator de armament din lume, depasind Boeing

Grupul britanic BAE Systems a devenit cel mai mare producator de armament din lume, fiind primul grup din afara Statelor Unite care a ajuns sa ocupe aceasta pozitie, arata un studiu publicat luni de Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), citat de The Guardian, preluat de NewsIn.

BAE Systems a depasit grupul american Boeing in 2008, potrivit SIPRI.

"Principalul motiv pentru care BAE a devenit cel mai mare producator de armament din lume in 2008 a fost cresterea vanzarilor din Statele Unite, avansul compensand scaderile inregistrate in alte regiuni, inclusiv in Marea Britanie", se arata in raport.

Boeing a avut in 2008 vanzari in valoare de 29,2 miliarde dolari (21,6 miliarde euro), ajungand pe locul trei al clasamentului, dupa BAE Systems, cu vanzari de 32,4 miliarde dolari, si Lockheed Martin (29,4 miliarde dolari).

In clasament au urmat grupurile americane Northrop Grumman, General Dynamics si Raytheon si grupul european EADS, pe pozitia a saptea.

Pe urmatoarele pozitii s-au clasat compania italiana Finmeccanica (8), L-3 Communications (9) si firma franceza Thales (10). Cel mai mare grup rusesc de pe lista, Almaz-Antei, s-a situat abia pe locul 18 in clasament.

In 2008, principalele 100 de companii de armament au avut vanzari totale de 385 miliarde dolari, in crestere cu 11% fata de anul precedent, potrivit SIPRI. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armament, #producator, #vanzari , #Stiri International