Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Centrala vrea sanctiuni mai stricte in zona euro

Banca Centrala vrea sanctiuni mai stricte in zona euro

BCE vrea reforme de guverntanta in zona euro, cum ar fi sanctiuni mai stricte in cazul derapajelor bugetare, conform Mediafax.

"Criza a scos in evidenta slabiciunile din structura guvernantei economice a uniunii economice si monetare, care trebuie rezolvate urgent", a spus Trichet.

El a aratat ca actuala guvernanta a zonei euro nu a fost aplicata corect si, lucru mai important, nu dispune de suficiente elemente de constrangere.

Trichet a subliniat ca BCE sustine, printre altele, "un regim de sanctiuni mai rapid si automatizat" pentru tarile care nu isi respecta angajamentele bugetare.

"Ultimele luni au aratat in mod special importanta de a rezolva rapid dezechilibrele interne si externe", a adaugat seful BCE.

El a pledat totodata pentru necesitatea de a impune sanctiuni financiare "intr-un stadiu precoce", fara aprecieri discretionare, pentru a imbunatati disciplina in randul statelor membre.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 852 ori