Bancile europene au nevoie de o recapitalizare de 100 miliarde de euro

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 10:02
980 citiri
Bancile europene au nevoie de o recapitalizare de 100 miliarde de euro
Foto: Nicolas Sarkozy/ SURSA: Reuters

Ministrii de finante din Uniunea Europeana au ajuns la o intelegere, sambata, privind recapitalizarea bancilor, iar liderii din Germania si Franta sustin ca spera sa gaseasca o solutie la criza datoriilor pana miercuri.

Dupa aproximativ 10 ore de discutii, ministrii de finante s-au hotarat ca este nevoie de o injectie de capital de aproximativ 100 miliarde de euro in bancile europene, in ciuda opozitiei sustinuta vehement de Spania Italia si Portugalia, relateaza Reuters.

Masura este menita sa protejeze bancile impotriva efectului unui eventual faliment al Greciei, dar si impotriva riscurilor ca aceasta criza a datoriilor din zona euro sa devina contagioasa.

Ministrii isi vor prezenta pozitia in fata liderilor europeni, care se intalnesc duminica sa puna la punct o solutie viabila pentru criza datoriilor.

Solutia trebuie sa contina un al doilea program de ajutorare pentru Grecia, o revizuire a fondului de salvare european si o intarire a bilanturilor financiare pentru sistemul bancar din Europa.

Intalnirea de astazi nu va aduce nicio noutate in privinta crizei datoriilor, insa cancelarul german Angela Merkel si Nicolas Sarkozy spera ca urmatorul summit euro, programat pentru miercuri, sa aduca rezultatele asteptate de intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci europene recapitalizare, #summit UE duminica, #solutie criza , #Stiri International