Barack Obama, nou record pe ultima suta de metri: Gestul sau a infuriat activistii antidrog

Miercuri, 31 August 2016, ora 13:00
3302 citiri
Barack Obama, nou record pe ultima suta de metri: Gestul sau a infuriat activistii antidrog
Foto: Facebook/Barack Obama

Presedintele american Barack Obama a spart toate recordurile dupa ce a redus marti sentintele a 111 detinuti, condamnati la inchisoare pentru infractiuni non-violente legate de droguri.

Noile decrete se aduga altor 214 pe care presedintele SUA le-a semnat in august, anul acesta, astfel ca totalul de 325 din aceasta luna este un record absolut, a anuntat Casa Alba, potrivit Washington Post. Dintre detinutii a caror sentinte au fost reduse 67 erau condamnati la inchisoare pe viata.

Obama a devenit primul presedinte care a vizitat o inchisoare federala si care a vorbit despre importanta acordarii unei "a doua sanse".

"Comunitati intregi au fost devastate, unde in cea mai mare parte barbati, dar si femei au fost luati din familiile lor. Copii cresc fara parintii lor. Astfel se perpetueaza un ciclu de saracie si dezordine in viata lor", si-a explicat Obama deciziile.

Insa nu toata lumea este fericita cu marinimia aratata de Obama traficantilor de droguri. ...citeste mai departe despre "Barack Obama, nou record pe ultima suta de metri: Gestul sau a infuriat activistii antidrog" pe Ziare.com

#Obama comutare pedepse detinuti , #Stiri International