Barack Obama: Statele Unite "intorc pagina" dupa o "recesiune violenta"

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 09:29
1593 citiri
Barack Obama: Statele Unite "intorc pagina" dupa o "recesiune violenta"
Foto: mashable.com

Presedintele Barack Obama va declara in Congresul american ca Statele Unite intra intr-o noua era si ca "intorc pagina" dupa o "recesiune violenta", potrivit unor fragmente preluate din discursul sau despre Starea Natiunii.

Evidentiind drumul parcurs de la sosirea sa la putere in 2009, in contextul unei crize economice mondiale, cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite, a carui popularitate este in crestere, va prezenta, in traditionalul discurs despre Starea Natiunii, o serie de propuneri in favoarea clasei de mijloc, potrivit Mediafax.

Insa aceste propuneri au sanse minime de a fi adoptate, din cauza opozitiei republicanilor, care detin majoritatea in ambele camere ale Congresului.

Barack Obama, care va lauda "o economie in crestere, un deficit in scadere, o industrie dinamica si o productie energetica in plina expansiune", va insista, de asemenea, cu doi ani inainte de incheierea celui de-al doilea mandat la Casa Alba, asupra necesitatii unei reforme fiscale.

"Ne aflam de 15 ani intr-un nou secol. Cincisprezece ani care au inceput cu un atac terorist pe teritoriul nostru, care au generat doua razboaie lungi si costisitoare, care au fost martorii unei recesiuni violente ce s-a extins in tara noastra si in lume", va declara Obama.

"Dar, in aceasta seara, intoarcem pagina", urmeaza sa incheie presedintele american.

#Barack Obama Statele Unite, #Barack Obama Congres american , #Stiri International