Batalia pentru Mosul devine mai sangeroasa: Statul Islamic opune rezistenta acerba, civilii flutura steaguri albe

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 16:56
1160 citiri

Luptele se intetesc in Mosul. Armata irakiana a intrat, marti, pentru prima data in orasul controlat de Statul Islamic si s-a lovit de o rezistenta acerba din partea jihadistilor.

Batalia pentru Mosul a inceput pe 17 octombrie, insa luptele s-au dus pana acum in imprejurimile orasului pe care fortele irakiene vor sa-l curete de militantii ISIL. Insa marti au reusit sa patrunda prin periferia estica a fortaretei jihadiste, relateaza BBC.

Batalia pentru Mosul: Statul Islamic, pregatit cu capcane si atentatori sinucigasi. Civilii, cu steaguri albe pe case

Trupele antitero au lansat o ofensiva in zona si au pus stapanire pe Bazwaya, cea mai apropiata localitate de periferia estica a Mosulului. Apoi, trupele au avansat in zona industriala din cartierul Kukjali al orasului si au preluat controlul asupra caldirii televiziunii de stat.

Urmeaza o noua etapa a ofensivei, si anume ca fortele irakiene sa intre si mai mult in Mosul, mai exact in zona rezidentiala din Kukjali. Daca vor ...citeste mai departe despre "Batalia pentru Mosul devine mai sangeroasa: Statul Islamic opune rezistenta acerba, civilii flutura steaguri albe" pe Ziare.com

#batalie Statul Islamic Mosul, #lupte Mosul Statul Islamic, #civil Mosul , #Stiri International