Baza de la Deveselu trece sub comanda NATO. Rusia si Statul Islamic, principalele amenintari

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 08:42
1169 citiri
Baza de la Deveselu trece sub comanda NATO. Rusia si Statul Islamic, principalele amenintari
Foto: Digi 24 TV

Baza de la Deveselu va trece in curand sub comanda NATO, iar securitatea la Marea Neagra va fi intarita inclusiv prin crearea unei flote multinationale, Rusia fiind considerata una dintre principalele amenintari la adresa NATO, a declarat secretarul general adjunct al aliantei.

Intrebat in cadrul unui interviu acordat Digi24 daca Rusia este cea mai mare provocare pentru NATO, Alexander Vershbow a raspuns ca nu doreste sa faca un clasament, dar "este clar ca se numara printre principalele amenintari la adresa Aliantei", alaturi de organizatia terorista Stat Islamic.

"Este o Rusie care nu mai respecta legile internationale si principiile actului de la Helsinki, document care a fost redactat si cu ajutorul Rusiei, tara care acum vrea sa foloseasca forta pentru a schimba lucrurile pe teren. Pentru multi dintre aliatii din zona sudica, extinderea organizatiei teroriste Stat Islamic si a altor grupari teroriste, intrarea in colaps a unor tari care erau stabile anterior, cum ar fi ...citeste mai departe despre "Baza de la Deveselu trece sub comanda NATO. Rusia si Statul Islamic, principalele amenintari" pe Ziare.com

#NATO Rusia amenintare, #NATO Stat Islamic, #baza Deveselu NATO , #Stiri International