BBC prezinta drama copiilor institutionalizati din Moldova

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 12:34
948 citiri
BBC prezinta drama copiilor institutionalizati din Moldova
Foto: BBC

Mai mult de 7.000 de copii au fost plasati in institutii ale statului in cea mai saraca tara din Europa, Moldova, si doar 2% dintre acestia sunt orfani.

In timp ce povestile horror ale orfelinatelor din Romania din anii '90 au fost extrem de mediatizate, conditiile in care traiesc copiii din Moldova vecina sunt mai putin cunoscute.

Saracia si lipsa serviciilor sociale de baza sunt de vina pentru situatie.

In Chisinau, institutiile in care sunt plasati copiii sunt suprinzator de bine intretinute, scrie BBC. "De afara, orfelinatul pe care am putut sa il vizitez arata ca o scoala, cu gradina si loc de joaca, in timp ce inauntru erau tablouri pe pereti si jucarii pe o tabla. Cu toate acestea, primul lucru pe care il poti observa este tacerea: zeci de copii sunt acolo, dar, cu toate acestea, nu auzi niciun zgomot", scrie reporterul BBC Sarah Cruddas.

Cu jucariile nu se joaca nimeni; copiii stau in ...citeste mai departe despre "BBC prezinta drama copiilor institutionalizati din Moldova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Moldova orfelinate copii institutionalizati, #Moldova copii trimisi orfelinate, #Moldova orfelinate presa straina , #Stiri International