Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCE ar putea cumpara obligatiuni din sectorul privat

BCE ar putea cumpara obligatiuni din sectorul privat

Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea cumpara obligatiuni din sectorul privat, in incercarea de a mari lichiditatile, a spus joi vicepresedintele BCE, Lucas Papademos, informeaza Reuters.

"BCE ar putea cumpara obligatiuni din sectorul privat pentru sporirea fluxului de lichiditati. Luam in calcul aceasta posibilitate, desi nu am luat nicio decizie in aces sens", a declarat Papademos, in cadrul unei conferinte la Bruxelles.


BCE analizeaza si posibilitatea ajutorarii sectorului bancar prin extinderea scadentei operatiunilor cu lichiditati. Pana acum, BCE a rezistat implementarii unor astfel de masuri cantitative de relaxare, luate de alte institutii precum banca centrala a Statelor Unite, Federal Reserve, sau Bank of England.


"In zona euro, din cauza rolului dominat pe care il joaca sistemul bancar in finantarea sectorului privat, comparativ cu alte economii, implementarea acestor masuri ar avea ca obiectiv tocmai acest sistem", a spus Papademos.


BCE a redus dobanda cheie pana la un minim record de 1,5%, iar analistii se asteapta ca aceasta sa fie redusa la 1%, in cadrul intrunirii din 2 aprilie. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1504 ori