BCE mai are de unde sa scada dobanda cheie

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 09:16
1230 citiri
BCE mai are de unde sa scada dobanda cheie

Guvernatorul bancii centrale spaniole, Miguel Angel Fernandez Ordonez, a declarat miercuri ca Banca Centrala Europeana (BCE) are in continuare de unde sa mai scada dobanda cheie si ca poate lua si alte masuri mai putin conventionale pentru sustinerea economiei, relateaza Reuters.

"Suntem inca la un nivel de 1,25% si avem, prin urmare, posibilitatea de a cobori dobanzile in situatia actuala, insa, mai presus de toate, nu trebuie sa uitam ca avem posibilitatea de a folosi masuri neconventionale si vom discuta acest lucru la urmatoarea reuniune a consiliului", a spus Ordonez.

Comentariile sale intaresc opiniile deja puternice cu privire la faptul ca BCE va cobori dobanda cheie la 1% la intrunirea din 7 mai, dupa ce a redus deja nivelul cu 3 puncte procentuale din octombrie 2008.

Presedintele Bundesbank, Axel Weber, a spus miercuri ca BCE va intocmi un pachet de masuri alternative de politica monetara, pentru a sustine economia.

In discursul anterior, Weber declara ca BCE ar trebui sa concentreze masurile non-conventionale pe sistemul bancar, nu pe pietele de capital.

#bce, # dobanda cheie, # economie, # politica monetara , #Stiri International