Bebelusul unor refugiati sirieni a fost botezat Justin Trudeau, in semn de recunostina fata de premierul Canadei

Duminica, 07 Mai 2017, ora 21:00
1519 citiri

Un cuplu de refugiati sirieni care s-a instalat in Calgary si-a botezat copilul nou-nascut cu numele prim-ministrului canadian, in semn de recunostinta fata de Canada.

Potrivit CTV News, micul Justin Trudeau Adam Bilal, s-a nascut joi putin dupa ora locala 18:00 la spitalul din Calgary, iar imaginile cu bebelusul au facut inconjurul presei canadiene.

Parintii copilului, Afraa si Moe Bilal, se numara printre refugiatii sirieni care au putut veni in Canada dupa alegerea guvernului liberal, in toamna anului 2015. Prim-ministrul Trudeau promisese ca va primi 25.000 de refugiati sirieni in Canada pana la sfarsitul anului 2015, obiectiv care a fost atins in cele din urma in 2016.

Originari din Damasc, Afraa si Moe Bilal au sosit ca refugiati in Montreal in februarie anul trecut. Premierul Justin Trudeau nu i-a intampinat personal la aeroport, asa cum a facut in cazul altor refugiati sirieni, dar tinerii au simtit ca trebuie sa-i multumeasca in vreun fel - asa ca i-au pus primului lor copil prenumele Justin Trudeau. Ei spera ca fiul lor se va intalni intr-o zi cu mai faimosul sau tiz, scrie BBC.

Intre noiembrie 2015, cand Trudeau a devenit prim-ministru, si ianuarie 2017, peste 40.000 de refugiati sirieni au fost instalati in Canada. Aproximativ 1.000 dintre ei s-au mutat in Calgary.

La sfarsitul lunii ianuarie, dupa ce presedintele american, Donald Trump, a interzis imigranti din sapte tari majoritar musulmane, Trudeau a confirmat pe social media angajamentul guvernului sau de a-i ajuta pe "cei care fug de persecutie, teroare si razboi".

In luna februarie, in Ontario, un alt cuplu sirian si-a numit nou-nascutul Justin ca omagiu adus primului ministru canadian, dar Justin Trudeau Adam Bilal este considerat primul copil care poarta numele intreg al premierului.

...citeste mai departe despre "Bebelusul unor refugiati sirieni a fost botezat Justin Trudeau, in semn de recunostina fata de premierul Canadei" pe Ziare.com

#Justin Trudeau imigranti , #Stiri International