Belgia ii ofera o parte din teritoriul sau Olandei: Fara lupta, fara cearta

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 18:18
1041 citiri
Belgia ii ofera o parte din teritoriul sau Olandei: Fara lupta, fara cearta
Foto: Arhiva Ziare.com

De-a lungul istoriei, s-a varsat mult sange pentru impartirea granitelor, s-au creat dispute care s-au intins pe decenii, ceea ce face remarcabil un schimb prietenesc de teritorii intre Olanda si Belgia. Tara din urma renunta la o bucata superba din teritoriul sau, fara lupta, fara certuri.

Motivul pentru asa o generozitate? "Pentru ca are sens", spune primarul orasului belgian Vise, Marcel Neven, citat de AP.

Desi Belgia va pierde o zona cu peisaj splendid in apropiere de raul Meuse, care desparte cele doua tari, ea va scapa de un cosmar jurisdictional care s-a creat pe masura ce raul si-a modificat traseul.

Dupa modul in care s-a serpuit natural, portiunea de teren care apartinea Belgiei - cam cat 15 terenuri de fotbal - s-a transformat intr-o peninsula legata doar de Olanda, relateaza MSN.

Norvegia vrea sa-i daruiasca un munte Finlandei

In timp, zona a devenit un loc in care legea nu mai era aplicata, o oaza pentru traficantii de droguri si a escapadelor sexuale ...citeste mai departe despre "Belgia ii ofera o parte din teritoriul sau Olandei: Fara lupta, fara cearta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Belgia teritoriu Olanda, #Belgia cedeaza teritoriu Olanda , #Stiri International