Belgia plateste amenzi de cate 5.000 de euro pe zi din cauza problemelor cu Internetul din Bruxelles

Luni, 08 Iulie 2019, ora 19:35
1037 citiri
Belgia plateste amenzi de cate 5.000 de euro pe zi din cauza problemelor cu Internetul din Bruxelles
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a condamnat luni Belgia la plata unei amenzi zilnice de 5.000 de euro pentru incetinirea cu care introduce retele de Internet in banda larga in capitala Bruxelles, locul unde isi au sediul o serie de importante institutii europene precum Comisia Europeana si Parlamentul European, informeaza Reuters.

In anul 2014, Parlamentul European si Consiliul au adoptat o directiva a UE care viza facilitarea si incurajarea dezvoltarii de retele de comunicatii electronice in banda larga. Statele membre trebuia sa transpuna directiva in legislatia lor nationala pana la data de 1 ianuarie 2016.

Executivul comunitar a solicitat initial o amenda de 54.639 euro pe zi insa ulterior si-a revizuit solicitarile la 6.071 euro pe zi dupa ce Belgia a luat masuri pentru a transpune in legislatie directiva UE si doar regiunea Bruxelles mai inregistreaza unele deficiente.

"Curtea ordona Belgiei sa plateasca o amenda de 5.000 de euro pe zi pentru ca nu a trsnspus in totalitate directiva privind retelele de comunicatii electronice de mare viteza precum si pentru esecul de a comunica masurile de transpunere Comisiei", se arata in decizia CJUE.

Comisia Europeana considera Internetul in banda larga drept un instrument pentru a stimula cresterea economica si a permite UE sa recupereze decalajul care o separa de SUA si Asia. ...citeste mai departe despre "Belgia plateste amenzi de cate 5.000 de euro pe zi din cauza problemelor cu Internetul din Bruxelles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Belgia amenzi Internet , #Stiri International