Belgia, prima linie de razboi a Europei in lupta cu teroristii: Cum devin tinerii de aici jihadisti

Marti, 22 Martie 2016, ora 07:07
1061 citiri
Belgia, prima linie de razboi a Europei in lupta cu teroristii: Cum devin tinerii de aici jihadisti
Foto: Arhiva Ziare.com

Bruxelles-ul este un oras plin de viata, renumit pentru ciocolata si berea belgiana. Insa orasul a devenit cunoscut in ultima perioada si pentru numarul mare de jihadisti pe care ii gazduieste.

Carnajul din Paris a fost pus la cale aici si tot aici s-a ascuns Salah Abdeslam, dupa ce si-a abandonat misiunea din Paris, aruncandu-si centura de sinucigas pe strazile capitalei franceze si cerand ajutorul prietenilor sai, se arata intr-un reportaj CNN.

Capturarea lui Salah Abdeslam a fost un noroc chior pentru fortele belgiene. In ciuda unei operatiuni masive de cautare dupa atentatele din Paris, parea ca autoritatile i-au pierdut urma, pana cand, martea trecuta, politistii s-au lovit - in timpul unui raid - de un baraj de focuri de arma, venind dintr-un apartament, ceea ce le-a dat pontul ca ceva - sau cineva - important se afla inauntru.

Impuscaturi la Bruxelles: Suspecti de terorism au deschis focul asupra politistilor

Se crede ca Abdeslam si un alt barbat au scapat, in timp ...citeste mai departe despre "Belgia, prima linie de razboi a Europei in lupta cu teroristii: Cum devin tinerii de aici jihadisti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Belgia jihadisti, #teroristi Bruxelles, #jihadisti Bruxelles, #atacuri teroriste Europa , #Stiri International