BERD contracareaza criza prin investitii

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 17:34
1412 citiri
BERD contracareaza criza prin investitii

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) isi va spori in acest an investitiile cu 52% fata de 2008, pana la 8 miliarde euro, pentru a raspunde cerintelor mai mari de finantare generate de criza financiara mondiala, potrivit unui comunicat transmis marti de institutia bancara.

Consiliul directorilor al BERD a aprobat cresterea volumului anual de investitii cu inca un miliard euro.

Volumul de afaceri al BERD a ajuns la 5,8 miliarde euro in primele opt luni din 2009, cu 95% peste nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut.

Fondurile suplimentare vor permite BERD sa continue sa raspunda "viguros" nevoilor tot mai mari ale clientilor, prin sustinerea sectorului bancar si asigurarea de fluxuri financiare continue, cu precadere firmelor mici si mijlocii.

"Mediul economic continua sa creeze probleme pentru multi din regiunea noastra, insa BERD este bine echipata si pregatita sa continue sa ofere sprijin oriunde este nevoie. Investitiile noastre de pana acum au sustinut acest angajament", a spus presedintele BERD, Thomas Mirow.

BERD si-a propus sa mareasca cheltuielile dupa apelul din 5 septembrie al G20 pentru a folosi la maximum capacitatea de raspuns la actuala criza. Suplimentarea fondurilor BERD va fi facuta din rezervele institutiei bancare. Ulterior, si in concordanta cu solicitarea G20, actionarii bancii vor revizui cerintele de capital pe termen lung ale BERD, pentru a asigura ca are fonduri adecvate pentru anii urmatori.

Dupa inceputul crizei financiare, BERD si-a intensificat angajamentele fata de clientii actuali. Banca lucreaza in stransa legatura cu guverne si alte institutii financiare internationale, investind pentru a intari punctele vulnerabile revelate de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#BERD, #criza, #investitii, #economie, #miliarde , #Stiri International