Berlinul cumpara "Panama Papers" cu 5 milioane de euro

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 08:56
1593 citiri
Berlinul cumpara "Panama Papers" cu 5 milioane de euro

Germania si-a intensificat campania impotriva crimei organizate, alocand suma de 5 milioane de euro pentru a cumpara asa-zisele "Panama Papers", care contin si o lista cu cei care exploateaza "paradisuri" fiscale secrete offshore.

Oficiali de la Berlin au confirmat marti ca Oficiul politiei criminalistice federale germane BKA a cumparat respectivele documente - care au fost facute publice anul trecut - in cadrul eforturilor sale de a-i depista pe evazionisti, relateaza marti DPA.

"Panama Papers", publicate de mai multe grupuri de media de pe plan international, au divulgat numele celor care au recurs la serviciile firmei de avocatura Mossack Fonseca, cu sediul in Panama. Aceste liste includ oameni politici, rude si asociati apropiati ai acestora din toata lumea. In septembrie 2016, Danemarca a acceptat sa dea bani unei surse anonime in schimbul unor informatii privind sute de cetateni danezi mentionati in "hartiile panameze".

Malta Files, o noua ancheta gigant tip Panama Papers: Dezvaluiri despre zeci de mii de firme mari si personalitati implicate in paradisul fiscal maltez

Grupuri de firme din Romania sunt investigate, dupa scandalul Panama Papers

Panama Papers 200.000 de documente postate online: Oamenii vor gasi ce noi am ratat (Video) ...citeste mai departe despre "Berlinul cumpara "Panama Papers" cu 5 milioane de euro" pe Ziare.com

#investitii Panama Papers, #campanie crima organizata , #Stiri International