Bilantul incendiului din Londra creste dramatic: 30 de morti si peste 70 de persoane sunt disparute

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 16:54
834 citiri

Bilantul victimelor in urma incendiului de marti spre miercuri noapte, din blocul turn aflat in vestul Londrei, a ajuns, vineri, la 30. In plus, peste 70 de persoane sunt in continuare disparute, a anuntat comandantul Politiei Metropolitane, Stuart Cundy.

Potrivit acestuia, 24 de persoane sunt internate in prezent in spital, din care 12 sunt in stare critica, arata CNN.

Focul a fost atat de puternic, incat o parte dintre victime ar putea sa nu fie niciodata identificate, a mai declarat el.

Politia a mai anuntat ca a fost identificat locul din care a pornit incendiul, insa nu a oferit amanunte in acest sens. A transmis doar ca e putin probabil ca focul sa fi fost pus intentionat.

"Ma duc in cer. Va voi ajuta de acolo"

Intre timp, a mai fost anuntata identitatea unei victime, a treia numita de autoritati, dupa un refugiat sirian si o artista cu origini din Gambia. E vorba despre Gloria Trevisan, un arhitect in varsta de 26 de ani din Italia, care venise sa munceasca la Londra, pentru a-si ajuta familia care intampina dificultati financiare.

Un avocat al familiei a declarat ca tanara a vorbit cu familia la telefon inainte de a muri. Le-ar fi spus membrilor familiei sale: "Ma duc in cer. Va voi ajuta de acolo".

Guvernul britanic a promis vineri ca toti cei ramasi fara casa in urma incendiului vor primi o locuinta in zona, in urmatoarea perioada.

Premierul Theresa May este aspru criticat de opinia publica zilele acestea. Desi s-a deplasat la Grenfell Tower, joi, aceasta nu a stat de vorba cu locatarii supravietori, asa cum au facut regina Elisabeta sau printul William, de exemplu. Sub presiunea opiniei publice, a vizitat apoi la spital mai multi supravietuitori ai incendiului, arata The Guardian.

Intregul guvern de la Londra, deja trecut printr-o criza generata de rezultatul de la alegerile parlamentare, este criticat pentru felul cum raspuns la aceasta tragedie.

Cautarea victimelor incendiului din Londra poate dura luni de zile. Ar putea fi peste 100 de morti

Un copil a fost aruncat de la etajul 9 sau 10 al turnului in flacari de la Londra. A fost prins si salvat

Un barbat a fost salvat din flacari la 12 ore dupa izbucnirea incendiului din blocul-turn de la Londra ...citeste mai departe despre "Bilantul incendiului din Londra creste dramatic: 30 de morti si peste 70 de persoane sunt disparute" pe Ziare.com

#bilant morti incendiu Londra, #victime incendiu Londra, #Theresa May bloc incendiu, #cauze incendiu Londra , #Stiri International