Biserica Greciei avertizeaza: Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere daca imigrantii vor fi blocati in regiune

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 14:41
1104 citiri
Biserica Greciei avertizeaza: Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere daca imigrantii vor fi blocati in regiune
Foto: Arhiva Ziare.com

Balcanii vor deveni un "butoi cu pulbere" daca imigrantii vor fi blocati in aceasta regiune, a avertizat arhiepiscopul Ieronim al Atenei si al Intregii Grecii, considerand in acelasi timp ca responsabilitatea in aceasta problema revine Uniunii Europene.

"Daca nu vor fi create conditii pentru intoarcerea refugiatilor in patria lor, multi din acestia vor fi blocati in Balcani. Rezultatul - Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere", a afirmat Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, cu ocazia unei vizite recente la Academia Evanghelica din Berlin, potrivit pravoslavie.ru.

Arhiepiscopul Ieronim a apreciat totodata ca lumea occidentala este responsabila pentru aparitia acestei crize. "Europa trebuie sa constientizeze aceasta responsabilitate si sa incerce sa elimine cauzele acestei probleme. In caz contrar, ea va deveni permanenta si va fi imposibil de rezolvat", a afirmat arhiepiscopul Atenei.

Criza imigrantilor: Grecia accepta ajutorul Frontex pentru a face fata

Primatul ...citeste mai departe despre "Biserica Greciei avertizeaza: Balcanii vor deveni un butoi cu pulbere daca imigrantii vor fi blocati in regiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arhiepiscop Grecia imigranti criza, #arhiepiscop imigranti Balcani , #Stiri International