BlackRock va cumpara divizia de investitii a Barclays pentru 13,5 miliarde dolari

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 19:35
1099 citiri
BlackRock va cumpara divizia de investitii a Barclays pentru 13,5 miliarde dolari

BlackRock Inc, companie infiintata in urma cu 21 de ani de fostul broker ipotecar Laurence Fink, a incheiat un acord pentru cumpararea diviziei de investitii a bancii Barclays Plc pentru 13,5 miliarde dolari, pentru a deveni cel mai mare administrator financiar din lume, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

BlackRock va plati 6,6 miliarde dolari in numerar si restul in actiuni pentru Barclays Global Investors, anunta un comunicat al companiei.

Dupa finalizarea tranzactiei, Barclays va detine o participatie de 19,9% la noua companie.

Finantarile vor include 2,8 miliarde dolari din vanzarea de capital catre investitorii institutionali si pana la 2 miliarde dolari in imprumuturi din partea Barclays si a altor banci.

In urma acestei achizitii, cea mai mare a unui grup de investitii, va fi creata o companie care va administra active de 2.700 miliarde dolari, mai mult decat banca centrala americana, Federal Reserve.

BlackRock va adauga aproximativ 1.000 miliarde in investitii care urmaresc evolutia indicilor de pe piata, care atrag clientii prin tranzactiile cu valori mobiliare.

Noua companie va avea o valoare de piata de peste 34 miliarde dolari, a declarat Fink vineri in cadrul unei conferinte de presa, iar tranzactia va creste castigurile per actiune cu 10% in 2010.

De asemenea, compania va avea peste 9.000 de angajati in 24 de tari. BGI a fost creata in 1996 cand Barclays a cumparat Wells Fargo Nikko Advisers pentru ca mai apoi aceasta sa fuzioneze cu divizia Barclays pentru administrarea investitiilor, BZW.

Wells Fargo Nikko a fost o companie cu capital mixt intre Wells Fargo & Co, cu sediul central la San Francisco, si Nikko Cordial Securities Inc. din Tokyo. 

#capital, # tranzactie, # investitii, # divizie , #Stiri International