Bloomberg: Ce vor Romania si celelalte state membre UE dupa Brexit

Luni, 20 Martie 2017, ora 16:51
1189 citiri
Bloomberg: Ce vor Romania si celelalte state membre UE dupa Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele 27 de state membre UE au prioritati diferite in ceea ce priveste Brexit-ul - de la garantarea drepturilor cetatenilor si pana la apararea intereselor nationale.

Guvernele isi aspresc insa liniile rosii si sunt in general unite, cu toate ca aceste pozitii s-au schimbat din septembrie, cand insistau ca Regatul Unit nu poate sa ramana in Uniune daca vrea sa restrictioneze principiul liberei circulatii prin controlarea imigratiei din blocul european, scrie Bloomberg, care prezinta aceste pozitii.

Liniile rosii ale Guvernului britanic sunt controlul imigratiei din UE, iesirea de sub jurisdictia Curtii Europene de Justitie si amanarea contributiilor importante la bugetul UE. Ele sunt bine cunoscute in prezent, dupa ce au fost prezentate mai intai in discursurile premierului Theresa May si confirmate ulterior de Executiv in Cartea Alba.

ROMANIA - cooperare stransa cu Marea Britanie, drepturi pentru romanii din regat

Bucurestiul vrea sa se asigure ca acordul cu privire la iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana garanteaza deplina protectie a drepturilor romanilor din aceasta tara. Klaus Iohannis a insistat asupra importantei unei negocieri cat mai curand posibil a aspectelor referitoare la drepturile cetatenilor europeni din Marea Britanie. Guvernul roman sustine continuarea unei cooperari stranse intre UE si Londra dupa Brexit.

Citeste mai multe despre:

Marea Britanie poate incepe iesirea din UE: Regina a promulgat oficial legea pentru BrexitBrexitul va fi declansat pe 29 martie

AUSTRIA - britanicii sa nu ia "pranzul gratuit", Londra sa-si respecte angajamentele bugetare

Viena insista ca Guvernul britanic nu trebuie sa primeasca "pranzul gratuit" in negocierile Brexitului si ca regatului trebuie sa-i fie mai rau dupa ce pleaca. In pofida faptului ca nu exista probleme bilaterale grave, cancelarul Christian Kern preconiza o "dezbatere indelungata" pe tema angajamentelor britanice fata de Uniunii. In opinia sa, o factura de 60 de miliarde euro ii va dezamagi pe britanici, in contextul in care tabara leave a promis ca Brexitul va insemna economii.

BELGIA - relatii stranse cu M.Britanie, unitate si integrare europeana

Bruxellesul, care are una dintre cele mai deschise economii, vrea relatii cat mai apropiate posibil cu Londra dupa Brexit si subliniaza asupra unei negocieri comune a Celor 27. Premierul Charles Michel insista ca Guvernele statelor membre sa se abtina de la tentatia de a purta negocieri comerciale paralele cu britan ...citeste mai departe despre "Bloomberg: Ce vor Romania si celelalte state membre UE dupa Brexit" pe Ziare.com

#Brexit state UE cerinte, #Romania Brexit , #Stiri International