Boagiu promite ca va contracta intreaga suma pentru infrastructura

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 14:28
1182 citiri
Boagiu promite ca va contracta intreaga suma pentru infrastructura

Intreaga alocare, de doua miliarde de euro, pentru proiecte de infrastructura rutiera va fi contractata pana la sfarsitul acestui an, promite ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, citata de NewsIn

In perioada septembrie 2010 - septembrie 2011 au fost semnate 89 de contracte cu finantare europeana, in valoare de 1,6 miliarde euro, la care se vor adauga saptamana viitoare alte opt contracte de circa 350 milioane euro.

"Pana la sfarsitul acestui an vom avea contractata intreaga alocare de 2 miliarde euro pentru proiecte de infrastructura rutiera. In ceea ce priveste platile pentru proiectele co-finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), pentru 2011 estimam ca ele vor fi de 135 milioane euro, din care 75 milioane euro au fost deja platiti", a precizat Boagiu.

Pentru proiectele de autostrazi co-finantate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, pana la sfarsitul acestui an vor fi facute plati de aproape 830 milioane euro.

Totodata, pana la finele anului va fi semnat contractul pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferata de pe Coridorul 4 Pan-European, ceea ce presupune plati de aproape 80 milioane euro, reprezentand avansuri.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu s-a antalnit vineri cu Johannes Hahn, comisarul european pentru dezvoltare regionala.

Hann a apreciat progresele importante realizate in ultimul an de zile pentru absorbtia fondurilor europene pe transporturi, informand ca ieri a semnat aprobarea finantarii pentru proiectele de autostrada Nadlac - Arad si Orastie - Sibiu.

#proiecte infrastructura, #anca boagiu, #infrastructura , #Stiri International