Bogdan Aurescu: Nu s-a luat nicio decizie privind cota de refugiati pentru Romania

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 23:33
890 citiri
Bogdan Aurescu: Nu s-a luat nicio decizie privind cota de refugiati pentru Romania

Cotele de refugiati vehiculate de presa internationala sunt numai speculatii. Aceste cifre nu au fost comunicate statelor membre, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

In plus, autoritatile de la Bucuresti nu au luat inca o decizie privind numarul de refugiati pe care ar urma sa ii primeasca Romania, a explicat seful diplomatiei romane, duminica seara, la Digi Tv. Romania va lua o decizie privind cota de refugiati dupa ce Comisia Europeana va prezenta, pe 9 septembrie, un plan de solutionare a crizei.

"Dupa ce vom vedea planul Comisiei Europene, vom avea o discutie foarte serioasa, intr-un format interinstitutional, pentru ca Ministerul de Externe nu are o competenta exceptionala in aceasta chestiune. Si este firesc ca nu s-a luat inca o decizie, pentru ca nu avem inca baza de discutie.

Aceasta baza trebuie sa fie analizata si trebuie sa vedem care este criteriul dupa care se va face o astfel ...citeste mai departe despre "Bogdan Aurescu: Nu s-a luat nicio decizie privind cota de refugiati pentru Romania" pe Ziare.com

#Bogdan Aurescu cote imigranti Romania, #criza imigranti , #Stiri International