Bomba uriasa aruncata de americani a ucis peste 90 de jihadisti ascunsi in tuneluri

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 11:50
2520 citiri
Bomba uriasa aruncata de americani a ucis peste 90 de jihadisti ascunsi in tuneluri
Foto: Twitter/U.S. Dept of Defense

Cel putin 90 de combatanti sau sustinatori ai Statul Islamic au fost ucisi de mega-bomba americana lansata in premiera, joi, impotriva pozitiilor gruparii in estul Afganistanului, au anuntat sambata responsabili afgani.

Bilanturile precedente evocau in jur de 30 de victime in randurile jihadistilor, informeaza AFP.

Citeste si Ce este "mama tuturor bombelor" si cand o folosesc americanii

Potrivit lui Esmail Shinwar, guvernator al districtului Achin, fief al SI in provincia Nangarhar, "cel putin 92 de combatanti ai Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) au fost ucisi" de bomba de aproape 11 tone, GBU-43/B, arma conventionala cea mai puternica din arsenalul american.

"Trei tuneluri in care combatantii s-au plasat pe pozitii in timpul atacului au fost distruse", a precizat acesta pentru AFP.

Shinwar a mai spus ca nu exista nicio victima in randul populatiei sau printre militarii afgani, explicand ca "civilii au fost informati in prealabil si au putut sa paraseasca zona". "Apoi, trupe de comando afgane si trupe straine au desfasurat o operatiune de curatare in zona", o retea de grote si tuneluri sapate de Statul Islamic, a adaugat el.

La randul sau, guvernatorul provinciei, Attaullah Khogyani, a evocat "90 de combatanti ai Daesh ucisi". "Fortele afgane si trupele straine au condus cu succes o operatiune de curatare", a spus el.

Vezi si Americanii arata cum a lovit "mama tuturor bombelor" ascunzatoarea Statului Islamic (Video)

Potrivit unor experti, Statul Islamic si-a instalat bazele in apropiere de sate si localitati, obligand mii de familii sa paraseasca zona, a indicat guvernul afgan.

Luptele impotriva Statul Islamic s-au intensificat in ultimele saptamani in Afganistan, cu sustinerea fortelor SUA, iar un soldat american a fost ucis saptamana trecuta. ...citeste mai departe despre "Bomba uriasa aruncata de americani a ucis peste 90 de jihadisti ascunsi in tuneluri" pe Ziare.com

#bilant morti bomba SUA, #bilant morti MOAB, #lansar mama tuturor bombelor , #Stiri International