Bombe descoperite in Germania: 50.000 de locuitori ai orasului Hanovra au fost evacuati

Sambata, 06 Mai 2017, ora 16:35
1632 citiri
Bombe descoperite in Germania: 50.000 de locuitori ai orasului Hanovra au fost evacuati
Foto: CC0 Public Domain

Aproximativ 50.000 de locuitori ai orasului german Hanovra, aproape 10% din populatia orasului, au primit ordin de evacuare, pentru a putea fi recuperate si, eventual, detonate 13 bombe neexplodate din cel ce-al Doilea Razboi Mondial, relateaza Deutsche Welle.

Cinci dintre bombe fusesera localizate cu succes pana sambata la pranz.

Operatiunea, atent coordonata, ar urma sa dureze pana la 24 de ore. Zona vizata se afla la nord de centrul orasului.

Pe 9 octombrie 1943, aproximativ 261.000 de bombe au fost lansate asupra orasului de fortele aliate. Multe dintre ele nu au explodat si sunt imprastiate in localitate.

La 70 de ani de la sfarsitul razboiului, autoritatile germane sunt presate sa indeparteze bombele neexplodate din zonele populate, pentru ca acestea devin tot mai periculoase din cauza uzurii.

Procesul de evacuare a inceput vineri seara, cand locuitorii din sapte azile si pacientii unui spital au fost mutati din zona.

Majoritatea celorlalte persoane au inceput sa isi paraseasca locuintele sambata dimineata.

Orasul Hanovra a pregatit o serie de evenimente la muzee, teatre si in locuri publice pentru ca persoanele evacuate sa isi petreaca timpul.

Evacuarea de la Hanovra este a doua ca marime pentru neutralizarea de bombe dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Recordul este detinut de o operatiune desfasurata de Craciun, in orasul Augsburg, din sudul tarii, unde 54.000 de oameni au fost evacuati.

In 2010, trei genisti si-au pierdut viata in orasul Goettingen, din nordul tarii, in cursul unei operatiuni de dezamorsare a unei bombe. ...citeste mai departe despre "Bombe descoperite in Germania: 50.000 de locuitori ai orasului Hanovra au fost evacuati" pe Ziare.com

#evacuare bombe Hanovra, #bombe neexplodate razboi , #Stiri International