Boris Johnson, favorit pentru a fi urmatorul premier britanic, refuza o amanare a Brexitului

Vineri, 14 Iunie 2019, ora 20:24
714 citiri

Fostul ministru de externe britanic, favorit in cursa pentru succesiunea Theresei May la conducerea guvernului si a Partidului Conservator, nu vrea sa "agite steagul alb" in fata Bruxelles-ului si nici sa accepte vreo noua amanare a Brexit-ului.

Dupa ce a castigat lejer prima runda de vot din Partidul Conservator pentru alegerea viitorului premier si lider al formatiunii, Johnson promite ca, daca va castiga aceasta cursa, Brexit-ul amanat deja de doua ori va fi efectiv pe 31 octombrie, cu sau fara un acord cu UE.

"Trebuie sa iesim (din UE) pana pe 31 octombrie. Si cred ca ar fi intr-adevar ciudat sa semnalam in acest stadiu ca guvernul britanic ar fi dispus, din nou, sa agite steagul alb si sa amane inca o data" retragerea din blocul comunitar, a spus el vineri la postul BBC, citat de AFP.

Desi a asigurat ca nu urmareste un Brexit fara acord, Boris Johnson a subliniat ca este "absolut vital" ca Regatul Unit sa se pregateasca si pentru aceasta eventualitate, adaugand ca el nu impartaseste "pesimismul" mediului de afaceri cu privire la consecintele unei retrageri din UE fara un acord. ...citeste mai departe despre "Boris Johnson, favorit pentru a fi urmatorul premier britanic, refuza o amanare a Brexitului" pe Ziare.com

#Brexit UE Boris Johnson , #Stiri International