Boris Johnson merge in Rusia. E prima vizita la Moscova a unui ministru britanic de Externe in ultimii 5 ani

Sambata, 04 Martie 2017, ora 20:44
822 citiri
Boris Johnson merge in Rusia. E prima vizita la Moscova a unui ministru britanic de Externe in ultimii 5 ani
Foto: Facebook / Boris Johnson

Seful diplomatiei britanice Boris Johnson (foto) se va deplasa in Rusia in cateva saptamani pentru a se intalni cu omologul sau rus Serghei Lavrov, a anuntat sambata Ministerul de Externe britanic.

Este vorba despre prima vizita a unui ministru britanic la Moscova dupa mai mult de cinci ani, in contextul in care Londra este una dintre cele mai vehemente sustinatoare a sanctiunilor occidentale contra Rusiei, pentru rolul acesteia in criza din estul Ucrainei, relateaza Reuters si AFP.

"Discutiile se vor concentra pe relatia dintre Marea Britanie si Rusia si pe probleme internationale de actualitate, printre care Siria si Ucraina, unde continuam sa avem diferente de opinie semnificative. Aceasta nu inseamna o revenire la normal, iar ministrul va continua sa fie ferm cu privire la subiectele asupra carora avem divergente" cu Rusia, subliniaza un comunicat al MAE britanic.

Boris Johnson a fost numit ministru de Externe dupa referendumul pentru Brexit, in iulie anul trecut, el fiind unul dintre cei mai vocali sustinatori ai iesirii Marii Britanii din UE.

Relatiile dintre Londra si Moscova s-au deteriorat in ultimii ani, mai ales pe fondul dosarului sirian si al anchetei britanice privind moartea fostului agent FSB Aleksandr Litvinenko in capitala britanica, in 2006.

Citeste mai multe despre caz aici:

Putin "probabil" a aprobat asasinatul lui Litvinenko - raport oficial de la LondraSpionii rusi acuzati ca l-au asasinat pe Litvinenko au lasat urme de otrava la Ambasada Marii BritaniiUn apropiat al lui Putin si presupusii asasini ai lui Litvinenko, sanctionati de SUA

La finalul lunii ianuarie, Boris Johnson declara totusi ca Marea Britanie si-ar putea "reconsidera" politica sa privind Siria, prin acceptarea mentinerii lui Bashar al-Assad la putere la Damasc.

Cea mai recenta vizita a unui ministru de externe britanic in Rusia a avut loc in 2012, atunci cand William Hague s-a deplasat la Moscova, a precizat Foreign Office-ul, care a adaugat ca detaliile vizitei lui Boris Johnson inca nu au fost stabilite. ...citeste mai departe despre "Boris Johnson merge in Rusia. E prima vizita la Moscova a unui ministru britanic de Externe in ultimii 5 ani" pe Ziare.com

#Boris Johnson vizita Rusia , #Stiri International