Boris Johnson vrea ca cei condamnati pentru terorism sa nu mai fie eliberati conditionat

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 16:31
967 citiri
Boris Johnson vrea ca cei condamnati pentru terorism sa nu mai fie eliberati conditionat
Foto: Arhiva Facebook/Boris Johnson

Boris Johnson, prim-ministrul britanic, a declarat sambata ca oamenii condamnati pentru infractiuni legate de terorism nu ar trebui eliberati mai devreme din inchisoare.

Afirmatia lui Johnson vine dupa ce a fost dezvaluit ca atacatorul de vineri, de pe London Bridge, a fost eliberat din inchisoare anul trecut inainte de termen.

Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism in 2012 si eliberat conditionat in 2018, scrie Reuters.

Potrivit presei britanice, barbatul purta bratara electronica, dupa ce fusese condamnat la 16 ani de inchisoare pentru apartenenta sa la un grup care a vrut sa comita un atentat la Bursa din Londra si sa stabileasca o tabara pentru antrenamente teroriste in Pakistan.

Usman Khan, care avea vineri asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, dupa ce a atacat cu arma alba mai multe persoane. In urma acestui atac, un barbat si o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate in stare grava.

"Cred ca practica de eliberare automata mai devreme, cand injumatatesti sentinta si lasi liberi infractori importanti, violenti, pur si simplu nu functioneaza si ma tem ca aveti, cu acest caz, dovezi destul de bune legat de cum nu functioneaza", a spus Johnson sambata.

Atac terorist pe Podul Londrei cu mai multe victime: Doi trecatori au murit, iar agresorul a fost ucis de PolitieAtacatorul de la Podul Londrei era un fost detinut condamnat pentru terorism ...citeste mai departe despre "Boris Johnson vrea ca cei condamnati pentru terorism sa nu mai fie eliberati conditionat" pe Ziare.com

#Boris Johnson atac Londra condamnati terorism , #Stiri International