Brazilia desfiinteaza o zona protejata din Amazon, pentru a deschide mai multe mine de aur

Joi, 24 August 2017, ora 15:09
1422 citiri
Brazilia desfiinteaza o zona protejata din Amazon, pentru a deschide mai multe mine de aur
Foto: Arhiva Pixabay

O zona pana acum protejata din padurea amazoniana va fi deschisa mineritului, a decis guvernul brazilian. Regiunea, care masoara aproape 50.000 de kilometri patrati, aflata in nordul tarii, se crede ca ar fi foarte bogata in aur si cupru.

Guvernul brazilian sustine ca pamanturile triburilor indigene din zona vor fi in continuare protejate, insa activistii spun ca regiunea va fi "compromisa", arata BBC.

"Obiectivul masurii este de a atrage noi investitii, a aduce venituri tarii, locuri de munca si bani pentru populatie", a transmis ministrul brazilian al Mineritului si Energiei.

Insa Opozitia e de parere ca acesta este "cel mai mare atac asupra Amazonului din ultimii 50 de ani".

Mauricio Voivodic, din partea WWF Brazilia, avertiza luna trecuta ca deschiderea minelor in zona va duce la o "explozie demografica, defrisare, distrugerea resurselor de apa, pierderea biodiversitatii si aparitia conflictelor legate de terenuri".

WWF afirma ca, mai mult ca sigur, vor aparea conflicte intre doua triburi de indigeni care traiesc in zona, in relativa izolare.

"O goana dupa aur in regiune ar putea duce la daune ireversibile in randul acestor triburi", mai arata WWF.

Organizatia a mai transmis ca daca Brazilia va deschide aceasta zona mineritului, fara a lua in considerare implicatiile la nivelul mediului, va trebui sa faca fata criticilor vehemente venite din intreaga lume.

Citeste si Padurea amazoniana va disparea indiferent de incalzirea globala, dar si Un fluviu subteran descoperit in bazinul Amazonului ...citeste mai departe despre "Brazilia desfiinteaza o zona protejata din Amazon, pentru a deschide mai multe mine de aur" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezervatie Amazon mine aur, #Brazilia deschide mine Amazon, #regiuni protejate Amazon aur , #Stiri International