Brazilia, tara in care aproape toti liderii politici sunt anchetati

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 17:23
2847 citiri

Cinci fosti presedinti, opt ministri si nu mai putin de 71 de parlamentari dintr-una dintre cele mai mari tari ale lumii sunt anchetati pentru coruptie. Lor li se adauga principalii candidati pentru alegerile prezidentiale din 2018.

Este vorba despre Brazilia, unde un judecator al Curtii Supreme a decis miercuri sa incuviinteze procurorilor deschiderea de anchete ce vizeaza practic intreaga elita politica a tarii, cu un an si jumatate inainte de alegerile prezidentiale, scrie Buzz Feed.

Judecatorul Edson Fachin a aprobat inceperea urmaririi penale pentru opt dintre cei noua ministri federali pentru care procurorul general Rodrigo Janot ceruse acest lucru, inclusiv Eliseu Padilha, seful consilierilor presedintelui Michel Temer.

Si Congresul brazilian a fost lovit puternic de ancheta. Printre cei 71 de parlamentari ce vor fi anchetati se numara presedintele Senatului, Eunicio Oliveira, si cel al Camerei Deputatilor, Rodrigo Maia.

Aceasta ancheta penala masiva a fost demarata la cererea lui Janot, care ese ocupa de scandalul de spalare de bani declansat pe finalul mandatului de presedinte al Dilmei Rousseff, inainte de demiterea sa, in luna august 2016, la cateva zile dupa organizarea Jocurilor Olimpice de la Rio.

Totul a inceput cu un mic scandal de spalare de bani, in anul 2014, insa in cele din urma s-a dovedit a fi un urias caz de coruptie in care a fost implicata compania nationala petroliera a tarii, Petrobras. Banii negri au fost folositi ca donatii pentru politicieni.

Totodata, de ancheta este vizat si predecesorul lui Rousseff, din perioada 2003-2011, Luiz Inacio Lula da Silva. ...citeste mai departe despre "Brazilia, tara in care aproape toti liderii politici sunt anchetati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri politici anchetati Brazilia, #ancheta coruptie Brazilia, #scandal coruptie Brazilia, #scandal Petrobras Brazilia, #politicieni anchetati Brazilia , #Stiri International