Brexit: Ambasadorii statelor membre UE nu au clarificat raspunsul la cererea de amanare primita de la Londra

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 12:08
751 citiri
Brexit: Ambasadorii statelor membre UE nu au clarificat raspunsul la cererea de amanare primita de la Londra
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene s-au reunit duminica pentru a discuta cererea de amanare a datei pentru Brexit dupa 31 octombrie, dar nu au clarificat imediat cum va reactiona Bruxellesul, transmite DPA.

Reuniunea s-a concentrat in primul rand asupra procedurilor UE de ratificare a retragerii Regatului Unit conform acordului la care s-a ajuns joi cu premierul britanic Boris Johnson, afirma surse ale agentiei.

Parlamentul de la Londra, care a respins de trei ori acordul obtinut de predecesoarea lui Johnson, Theresa May, a amanat sambata si dezbaterea ultimei versiuni propuse de actualul premier. Realizarea Brexit-ului pe 31 octombrie presupune ratificarea acordului atat de catre parlamentul britanic, cat si de catre cel european.

Respectarea termenului-limita a devenit si mai nesigura dupa ce votul parlamentarilor britanici l-a obligat pe Johnson sa solicite o noua amanare.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a trimis la Bruxelles cererea de prelungire a termenului pentru Brexit, a anuntat la miezul noptii de sambata, pe Twitter, presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Tusk a precizat ca va consulta sefii celorlalte 27 de state membre ale Uniunii Europene cu privire la raspunsul pe care sa il ofere Marii Britanii.

"Cererea de prelungire tocmai a ajuns", a scris Tusk. "Voi incepe acum consultarea liderilor Uniunii Europene legat de cum sa reactionam".

The extension request has just arrived. I will now start consulting EU leaders on how to react. #Brexit- Donald Tusk (@eucopresident) October 19, 2019

Conservatorul Johnson era obligat sa ceara o extindere a termenului iesirii Marii Britanii din UE dupa ce Parlamentul de la Londra a aprobat sambata un amendament care amana votul acordului privind Brexitul pe care prim-ministrul l-a negociat la Bruxelles.

Marea Britanie cere iar amanarea Brexitului. Intalnire de urgenta duminica la BruxellesAnalisti: Acordul pe Brexit obtinut de Johnson ii va face mai saraci pe britanici fata de cel convenit de MaySeful Comisiei Europene exclude orice eventuala amanare a Brexitului dupa acordul incheiat joi cu LondraBoris Johnson si seful Comisiei Europene au ajuns la un nou acord pe Brexit. Opozitia de la Londra deja vrea sa-l respingaBoris Johnson o sa ceara amanarea Brexit, daca nu ajunge la un acord cu UE pana sambata ...citeste mai departe despre "Brexit: Ambasadorii statelor membre UE nu au clarificat raspunsul la cererea de amanare primita de la Londra" pe Ziare.com

#Brexit amanare, #Brexit Marea Britanie , #Stiri International