Brexit ar putea fi declansat mai devreme, iar Parlamentul European vrea sa ia parte la negocieri

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 09:10
1068 citiri
Brexit ar putea fi declansat mai devreme, iar Parlamentul European vrea sa ia parte la negocieri
Fotomontaj Ziare.com

Marea Britanie ar putea declansa procedura de iesire din Uniunea Europeana mai devreme decat termenul de 31 martie, a declarat miercuri David Davis, ministrul britanic pentru Brexit. In paralel, Parlamentul European vrea sa implice in viitoarele negocieri.

"Avem obiectivul de a declansa procedura de iesire din UE pana pe 31 martie, poate chiar mai devreme daca putem", a precizat David Davis, in cursul unei audieri in Camera Comunelor, citat de Reuters.

Anterior, premierul Theresa May spusese ca va activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pana la sfarsitul lunii martie.

Pe de alta parte, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, i-a cerut, miercuri, sefului Consiliului European, Donald Tusk, asigurari privind implicarea europarlamentarilor in viitoarele negocieri privind Brexit, avertizand ca in caz contrar Legislativul ar putea respinge concluziile, transmite AFP.

In numele sefilor grupurilor politice din PE, Schulz i-a transmis lui Tusk o scrisoare de ...citeste mai departe despre "Brexit ar putea fi declansat mai devreme, iar Parlamentul European vrea sa ia parte la negocieri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit negocieri, #Brexit declansare , #Stiri International