Brexit: Avertismente mondiale in cazul iesirii Marii Britanii din UE

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 07:58
909 citiri
Brexit: Avertismente mondiale in cazul iesirii Marii Britanii din UE
Foto: Ziare.com

Caderea PIB si scenarii cvasiapocaliptice apar in avertismentele mai multor personalitati internationale in cazul unei iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Iar rezultatele oficiale in acest moment, dupa numararea voturilor din majoritatea circumscriptiilor, arata ca Marea Britanie iese din UE. Tabara Brexit conduce cu 52% in fata celei Bremain care are 48%.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat in ajunul referendumului ca nu va exista "niciun fel de noua negociere cu Londra" la capatul scrutinului. "Afara inseamna afara", a spus el, relateaza AFP.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si-a exprimat temerea de repercusiunile filosofice ale unui Brexit pentru intregul Occident. "In calitate de istoric, ma tem ca un Brexit ar putea marca nu numai inceputul distrugerii UE, ci si a civilizatiei occidentale", a declarat el.

Premierul britanic David Cameron si-a asumat un risc enorm, aproband in 2013 acest referendum care a creat o ...citeste mai departe despre "Brexit: Avertismente mondiale in cazul iesirii Marii Britanii din UE" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #referendum Brexit Marea Britanie, #marea britanie uniunea europeana , #Stiri International