Brexit: Cel mai recent sondaj din Marea Britanie arata o rasturnare de situatie

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 09:52
956 citiri
Brexit: Cel mai recent sondaj din Marea Britanie arata o rasturnare de situatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Campania pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana printr-un referendum la 23 iunie a inregistrat un avans de 4 puncte procentuale.

Sondajul ORB (Opinion Research Business, o agentie independenta de sondaje cu sediul la Londra - n.red.), realizat in perioada 24-25 februarie pentru ziarul The Independent, arata ca sprijinul pentru campania "out" a crescut la 52% de la 48% luna trecuta, in timp ce pentru campania "in" a scazut la 48% de la 52% cu o luna in urma, relateaza Reuters.

"Incepand de luna trecuta, am vazut o schimbare de opinie fata de Brexit", a declarat Johnny Heald, director executiv la ORB International, intr-un email.

Primarul Londrei, Boris Johnson, l-a sfidat pe premierul David Cameron weekendul trecut si a declarat ca va face campanie pentru iesirea din UE, dar 60% dintre respondentii sondajului ORB au spus ca decizia lui Johnson nu le-a schimbat intentiile de vot asupra ...citeste mai departe despre "Brexit: Cel mai recent sondaj din Marea Britanie arata o rasturnare de situatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit sondaj, #sondaj iesire Marea Britanie UE , #Stiri International