Brexit: Ghici cine nu mai vine la cina?

Marti, 28 Iunie 2016, ora 09:42
972 citiri
Brexit: Ghici cine nu mai vine la cina?

Hai sa vedem de ce.

Relatia UK-UE a fost ca o casatorie morganatica de sec. 19 incheiata cu un divort democratic de sec. 21. Ca mai toate mariajele din specia cu pricina, si relatia asta a inceput cu promisiuni prudente (cel putin de partea britanicilor) si cu mari asteptari (de ambele parti). Dar ca absolut toate mariajele, n-a venit cu garantii nici de durata, nici de fericire vesnica.

In idila asta, UK a fost ducele care-a venit la primarie cu verigheta in buzunarul din stanga si contractul prenuptial in cel din dreapta. Contractul asta s-a tradus prin derogari succesive in mai multe domenii cheie: Uniunea Economica si Monetara; Schengen; Carta drepturilor fundamentale; justitie si afaceri interne; plus un statut special privind contributia la bugetul comunitar. Cu alte cuvinte, lordul John si-a aranjat un fel de "relatie deschisa": de jure, impreuna, de facto, nu prea.

Asadar, de ce n-a mers? Pai, pe langa ca a fost un caz clasic de nepotrivire de caracter, cei doi au mai ...citeste mai departe despre "Brexit: Ghici cine nu mai vine la cina?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie referendum Brexit, #iesire Marea Britanie UE , #Stiri International