Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 07:34
927 citiri
Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)
Foto: Twitter/David Cameron

Niciun lider european nu este satisfacut in acest stadiu de propunerile prezentate de Bruxelles pentru a evita o iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, asa-numitul "Brexit", au declarat joi surse apropiate de negocieri.

Primele reactii din capitalele europene arata ca "nimeni nu este satisfacut" de compromisul propus marti de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in privinta caruia seful guvernului britanic David Cameron spera sa obtina un acord la viitorul summit al Celor 28, a declarat un responsabil european sub acoperirea anonimatului, potrivit AFP.

Aceasta lipsa de satisfactie de pana acum poate fi un semn ca se poate vorbi de un compromis echilibrat si echitabil, dar si ca va fi dificil de ajuns la un acord la summitul european de la 18-19 februarie, a adaugat aceasta sursa.

O alta sursa europeana a declarat ca Spania in special reproseaza Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker ca nu a fost suficient de ferma in ceea ce priveste solicitarea ...citeste mai departe despre "Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)" pe Ziare.com

#Brexit iesire UE Marea Britanie, #reactie lideru UE Brexit , #Stiri International