Brexit: Negociatorul-sef din partea PE, critic inversunat al "sobolanului" Farage

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 23:17
2895 citiri
Brexit: Negociatorul-sef din partea PE, critic inversunat al "sobolanului" Farage
Foto: Twitter/Guy Verhofstadt

Liderul grupului ALDE (liberali) din Parlamentul European (PE), fostul premier belgian Guy Verhofstadt, un sustinator al ideii Europei federaliste, a fost desemnat joi sa conduca din partea legislativului european negocierile cu Marea Britanie privind Brexitul.

"Este o onoare sa fiu numit negociator sef pentru Brexit al Parlamentului European, care va juca un rol central in acordul ce va rezulta in urma articolului 50 si in orice viitor acord intre UE si Regatul Unit", a scris Verhofstadt pe Twitter.

Conform unui comunicat al PE, el va "ajuta la pregatirea pozitiei PE la negocieri, in consultare stransa cu conferinta presedintilor" grupurilor politice din legislativul european.

Verhofstadt este al doilea belgian care se alatura echipei ce va negocia cu Marea Britanie conditiile iesirii acesteia din blocul comunitar. Compatriotul sau Didier Seeuws va conduce aceste negocieri pentru Consiliul European, in timp ce francezul Michel Barnier va avea acelasi rol pentru Comisia ...citeste mai departe despre "Brexit: Negociatorul-sef din partea PE, critic inversunat al "sobolanului" Farage" pe Ziare.com

#Guy Verhofstadt negocieri Brexit , #Stiri International