Brexit no more? Tony Blair sustine ca nimic nu impiedica UK sa organizeze alt referendum

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 18:50
973 citiri
Brexit no more? Tony Blair sustine ca nimic nu impiedica UK sa organizeze alt referendum
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier britanic Tony Blair a declarat, vineri, ca nimic nu impiedica organizarea unui al doilea referendum pe tema apartenentei Regatului Unit la Uniunea Europeana si a avertizat ca o ruptura ar fi "foarte, foarte dura", in contextul in care liderii europeni par neiertatori.

El i-a indemnat pe sustinatorii taberei care vrea ramanerea in UE, intr-un articol in ziarul The New European, "sa se mobilizeze si sa se organizeze" impotriva celor care sustin Brexitul si subliniaza ca "noi suntem insurgentii acum".

Ulterior, intr-un interviu acordat postului de radio al BBC, fostul prim-ministru britanic a spus ca nu exista absolut niciun motiv pentru care UK sa inchida toate optiunile.

"Avem dreptul sa continuam sa examinam si, da, daca este necesar, sa ne schimbam parerea. Nu este vorba despre o elita impotriva oamenilor", a subliniat Blair.

"Daca devine clar ca este un acord care fie nu merita efortul, atunci cand vom iesi, fie, alternativ, un acord care va avea consecinte ...citeste mai departe despre "Brexit no more? Tony Blair sustine ca nimic nu impiedica UK sa organizeze alt referendum" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit nou referendum, #Marea Britanie nou referendum, #Marea Britanie iesire UE , #Stiri International