Brexit nu-i impiedica pe chinezi sa construiasca un nou centru financiar in Londra

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 15:23
1166 citiri
Brexit nu-i impiedica pe chinezi sa construiasca un nou centru financiar in Londra
Foto: Ziare.com

4 dintre cele mai mari banci din China au convenit in aceasta luna sa finanteze prima etapa a unui proiect de 1,7 miliarde de lire sterline, prin care un doc vechi din cartierul londonez East End va fi transformat intr-un hub de afaceri asiatic.

Investitiile chineze in proprietati londoneze sunt pe cale sa atinga in acest an 4 miliarde de lire sterline, depasind recordul din 2015 cu o treime, potrivit datelor CBRE Group, relateaza Bloomberg.

Cu toate ca votul proBrexit al britanicilor a redus preturile imobiliare pentru cumparatorii chinezi, prin deprecierea lirei fata de yuan, profitul pe termen lung va depinde in parte de impactul iesirii tarii din UE asupra chiriilor si valorii proprietatilor, prin diminuarea rolului Londrei de centru financiar.

Cresterea investitiilor in Londra coincide cu intensificarea achizitiilor chineze de proprietati in strainatate, determinata de preturile mari si scaderea oportunitatilor de investitii in proprietati comerciale din China.

De la ...citeste mai departe despre "Brexit nu-i impiedica pe chinezi sa construiasca un nou centru financiar in Londra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chinezi investitii Marea Britanie, #chinezi Marea Britanie Brexit, #chinezi nou centru financiar Londra , #Stiri International