Brexit, oportunitate pentru Romania. Va reusi Klaus Iohannis?

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 18:01
1081 citiri
Brexit, oportunitate pentru Romania. Va reusi Klaus Iohannis?

E greu sa fii englez in aceste zile. Sa asisti neputincios la destramarea unei tari. Dupa un referendum emotionant prin care Scotia a ramas alaturi de Regatul Unit in 2014, astazi, aceasta parte a regatului se pregateste sa plece pentru ca e atasata de valorile Uniunii Europene.

In opinia mea, Boris Johnson nu va fi niciodata premier. E prea incarcat cu responsabilitatea dezastrului pentru a avea vreo solutie la criza pe care a provocat-o. Da, votul oamenilor trebuie respectat, dar incapacitatea politicienilor si populismul lor trebuie pedepsite.

Si nu, asta nu se poate face decat prin vot. Ma intreb de ce o familie din Slovenia, din Ungaria sau din Romania trebuie sa suporte efectele deciziei lui David Cameron de a juca destinul Europei la ruleta ruseasca?

Va trece mult timp pana ce lucrurile se vor aseza, dar, in acest moment, Uniunea Europeana are mai multe sanse de supravietuire decat Marea Britanie. Scotia, Irlanda de Nord si Gibraltarul vor sa ramana in UE, deci asa cum ...citeste mai departe despre "Brexit, oportunitate pentru Romania. Va reusi Klaus Iohannis?" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #Romania iesire UK UE , #Stiri International