Brexit, succesul sinucigas al democratiei

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 07:30
803 citiri
Brexit, succesul sinucigas al democratiei

Care vor fi pana la urma efectele votului Brexit cred ca putem anticipa doar in linii mari. Deja unele consecinte economice rapide se vad, mai ales pe burse, Marea Britanie pare a intra la randul ei sub semnul presiunilor secesioniste la care ea a supus UE, in timp ce extremistii din multe tari europene, in general cu conexiuni cunoscute la Moscova, cum este dna Le Pen, amplifica aproape isteric mesajul fracturii.

Generic vorbind, clar este ca Europa nu are cum sa mai fie cea dinainte. Ceea ce nu e neaparat foarte rau, daca in urma socului Bruxelles-ul va intelege ce n-a mers, ce a indeparat o mare parte dintre cetateni de proiectul european si va actiona in consecinta.

Eu nu cred ca solutia este mai putina Europa. Pentru ca acolo unde crizele de pana acum ale UE au lovit crunt, adica in Grecia si in chestiunea migrantilor, tocmai despre deficit de integrare a fost vorba, adica despre lipsa unor reglementari si mecanisme de control comune care sa sustina doua mari edificii, ...citeste mai departe despre "Brexit, succesul sinucigas al democratiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit UE Cameron, #efecte Brexit, #Brexit analiza , #Stiri International