Brexit: Taieri drastice de buget la caile ferate din Marea Britanie. Viata pasagerilor risca sa fie pusa in pericol

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 12:51
1184 citiri
Brexit: Taieri drastice de buget la caile ferate din Marea Britanie. Viata pasagerilor risca sa fie pusa in pericol
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul de la Londra intentioneaza sa aplice cea mai mare taiere de buget la caile ferate dupa criza financiara din 2008, riscand sa puna in pericol viata pasagerilor, scrie presa britanica.

Informatiile apar intr-un document obtinut pe surse de cotidianul The Independent.

Reducerea cheltuielilor ar aduce milioane de lire sterline la buget, insa numeroase proiecte ar fi puternic afectate. Firmele de constructii din industria feroviara spun ca ar fi "cea mai mare lovitura".

La randul lor, sindicalistii cred ca masura scandaloasa ar duce la un adevarat dezastru si la pierderea a pana la 1.000 de locuri de munca. Ei ii acuza pe guvernanti ca incearca sa musamalizeze scandalul profitand de dezbaterile publice intense pe tema Brexit.

Brexit: Cum se asteapta UE sa decurga negocierea cu Marea BritanieCorespondenta din Malta: Romanii si polonezii din UK, moneda de schimb in negocierile pe BrexitExista viata dupa Brexit, dar primul contact al britanicilor cu realitatea va fi traumatizant

Reducerea cheltuielilor in domeniul cailor ferate se adauga si altor masuri similare in domeniul sanatatii, educatiei si apararii, scrie sursa citata, care prezinta cateva dintre tronsoanele pe care lucrarile vor fi oprite.

Opozantii acestei solutii spun ca nu doar pasagerii vor avea de suferit, ci si afacerile, scrie sursa citata.

In replica, un purtator de cuvant de la Departamentul pentru Transport a declarat ca Guvernul pune in aplicare "cel mai mare program de modernizare" a cailor ferate de mai bine de un secol si ca are in vedere sa ofere un serviciu de calitate la costuri mai scazute.

C.B. ...citeste mai departe despre "Brexit: Taieri drastice de buget la caile ferate din Marea Britanie. Viata pasagerilor risca sa fie pusa in pericol" pe Ziare.com

#reduceri buget Marea Britanie , #Stiri International