Brexit: Theresa May isi incearca din nou norocul in iunie, in Parlament

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 08:26
831 citiri
Brexit: Theresa May isi incearca din nou norocul in iunie, in Parlament
Foto: Facebook/Theresa May

Premierul britanic Theresa May va prezenta parlamentarilor britanici in prima saptamana din luna iunie, pentru a treia oara, proiectul de lege privind acordul de retragere a Marii Britanii din UE, a anuntat marti un purtator de cuvant din Downing Street.

Anuntul a fost facut la incheierea unei intalniri a premierului britanic cu seful opozitiei laburiste Jeremy Corbyn, informeaza Reuters si AFP.

"In aceasta seara, prim-ministrul s-a intalnit cu liderul Opozitiei (Jeremy Corbyn) in Camera Comunelor pentru a-i transmite dorinta noastra clara de a incheia negocierile si a concretiza rezultatul referendumului de a parasi UE", a spus purtatorul de cuvant, mentionand ca discutiile au fost utile si constructive.

Executivul britanic considera ca prezentarea proiectului "este imperativ sa fie facuta la acea data" pentru ca Regatul Unit sa poata parasi UE "inaintea vacantei parlamentare de vara", care incepe in luna iulie.

Totodata, executivul britanic spera sa evite, astfel, ca deputatii britanici alesi in scrutinul europarlamentar din 23 mai sa preia mandatele in noua legislatura a Parlamentului European, a carei prima sesiune plenara este prevazuta sa aiba loc pe 2 iulie.

Mai devreme in cursul zilei de marti, un purtator de cuvant al premierului britanic a declarat ca, "daca Parlamentul nu adopta un acord de iesire (din UE), aprobat de regina, pana pe 30 iunie, europarlamentarii britanici isi vor prelua mandatele", la trei ani dupa referendumul care a decis iesirea Regatului Unit din UE.

Donald Tusk sustine ca sunt 30% sanse ca Brexit-ul sa fie anulatTheresa May ar fi purtat discutii secrete despre organizarea unui nou referendum pe tema Brexit ...citeste mai departe despre "Brexit: Theresa May isi incearca din nou norocul in iunie, in Parlament" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Theresa May proiect lege Brexit, #Theresa May Brexit proiect iunire, #Theresa May Brexit , #Stiri International