Brexitul merge inainte. Theresa May anunta ca atacul de la Londra nu-i schimba planurile

Joi, 23 Martie 2017, ora 19:19
816 citiri
Brexitul merge inainte. Theresa May anunta ca atacul de la Londra nu-i schimba planurile
Foto: Ziare.com

Declansarea Brexitului - inceperea procesului oficial de parasire a Uniunii Europene, pe 29 martie - nu va fi amanata de atacul terorist care a avut loc miercuri la Londra.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al prim-ministrului Theresa May, relateaza agentia Reuters.

"Prim-ministrul a spus clar ca Westminster (Palatul Westminster, unde se afla Parlamentul britanic - n.red.) revine la treaba astazi, tara va face la fel si nu este nicio intentie de a amana (declansarea Articolului 50 a Tratatului de la Lisabona - n.red.) ", a sustinut, joi, purtatorul de cuvant.

Citeste mai multe despre Brexit:

Intregul Parlament britanic a dat unda verde pentru Brexit. Ultimul pas e semnatura regineiMarea Britanie poate incepe iesirea din UE: Regina a promulgat oficial legea pentru BrexitBrexitul va fi declansat pe 29 martie

Acesta a mentionat si ca, de la atac, liderul britanic a vorbit cu presedintele american Donald Trump, cu cancelarul german Angela Merkel, cu presedintele francez Francois Hollande si cu premierul roman Sorin Grindeanu.

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Miercuri seara, bilantul mortilor era de cinci, inclusiv atacatorul, insa a fost apoi revizuit la patru. De asemenea, autoritatile britanice au anuntat ca sapte persoane au fost arestate.

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

De asemenea, cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor, dupa ce acesta a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic si a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului.

Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora.

Joi, prim-ministrul Theresa May a dezvaluit ca atacatorul s-a nascut in Marea Britanie si ca a fost in atentia MI5, iar Statul Islamic a revendicat atacul. ...citeste mai departe despre "Brexitul merge inainte. Theresa May anunta ca atacul de la Londra nu-i schimba planurile" pe Ziare.com

#Brexit afectat atac Londra, #Brexit pericol atac Londra, #declansare Brexit atac Londra, #Theresa May declansare Brexit, #Theresa May atac Londra , #Stiri International