Britanicii amana publicarea datelor despre PIB din cauza unor posibile erori

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 01:30
1000 citiri
Britanicii amana publicarea datelor despre PIB din cauza unor posibile erori

Biroul national de statistica din Marea Britanie a amanat, pentru 12 iulie, publicarea celei de-a treia estimari cu privire la evolutia produsului intern brut in primul trimestru, dupa detectarea unor posibile erori de calcul, informeaza Les Echos, citat de Newsin. 

"Controalele de calitate efectuate de biroul national de statistica au dezvaluit potentiale erori in anumite date continute de rapoartele nationale.

Pentru a avea timpul necesar asigurarii acuratetii datelor, care trebuie sa fie in conformitate cu criteriile oficiale, biroul national de statistica a decis amanarea publicarii datelor pana pe 12 iulie", a declarat un purtator de cuvant al institutiei.

Economistii estimasera anterior ca produsul intern brut a crescut cu 0,3% in primele trei luni din 2010 fata de trimestrul precedent.

Institutul a facut aceasta estimare la finalul lunii mai, dupa o prima prognoza de crestere, de 0,2%. Publicarea balantei de plati pe primul trimestru, care trebuia sa aiba loc odata cu estimarea finala a cresterii economice, a fost, de asemenea, amanata pentru 12 iulie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pib, #estimare, #statistica, #eroare , #Stiri International