Britanicii nu mai vor iesirea din Uniunea Europeana - sondaj

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 18:23
1207 citiri
Britanicii nu mai vor iesirea din Uniunea Europeana - sondaj
Foto: Ziare.com

Britanicii regreta deja decizia luata in urma cu un an - de iesire din Uniunea Europeana. Un sondaj arata ca, daca ar putea, votantii din Marea Britanie ar intoarce decizia Brexitului.

Astfel, daca un al doilea referendum ar avea loc acum, rezultatul ar fi intors, scrie Metro, care citeaza un studiu Survation.

Potrivit acestuia, 54 la suta dintre britanici ar vota sa ramana in Uniunea Europeana, iar 46 la suta ar prefera in continuare iesirea.

55 la suta dintre intervievati doresc o coalitie de partide care sa negocieze pentru Brexit, iar 32 la suta sustin ca minoritatea conservatorilor ar trebui sa negocieze.

De asemenea, 36 la suta dintre cei intervievati spun ca cel mai bun rezultat al negocierilor ar fi intreruperea discutiilor despre iesirea din UE si conlucrarea pentru a ramane in continuare in Uniune.

In ce priveste acordul final, 46 la suta dintre respondenti spun ca merita sa voteze, iar 47 la suta se opun realizarii unui referendum.

Sondajul a avut loc in perioada 28-30 iunie, pe un esantion de 1.017 britanici, prin telefon.

La un an de la referendum, marile intrebari despre Brexit raman. Iata si cateva raspunsuriThe Guardian: Brexitul a fost, este si va fi gresitReguli dure pentru cetatenii UE care vor sa ramana in UK dupa Brexit. In ce conditii iti poti aduce familia?Scotia face referendum de independenta dupa ce se stabilesc termenii Brexitului ...citeste mai departe despre "Britanicii nu mai vor iesirea din Uniunea Europeana - sondaj" pe Ziare.com

#sondaj Brexit, #sondaj iesire UE Marea Britanie , #Stiri International