Piata Unica e grozava, dar nu exista. Cum ar putea avea UE un PIB mai mare

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 10:58
1299 citiri
Piata Unica e grozava, dar nu exista. Cum ar putea avea UE un PIB mai mare
Foto: obiectiv.info

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, a declarat, miercuri, ca Uniunea Europeana are o Piata Unica a bunurilor, dar nu are o Piata Unica a serviciilor, care ar adauga 1,8% la PIB-ul comunitar.

Ambasadorul britanic in Romania, Paul Brummell, a declarat, miercuri seara, cu ocazia prezentarii propunerilor britanice privind reforma Pietei Unice si crearea unei Piete Digitale Unice, ca Piata Unica este "grozava" dar ca ea "nu exista".

Intrebat la ce s-a referit, diplomatul britanic a declarat pentru agentia Mediafax: "Marea Britanie este un sustinator puternic al Pietei Unice si a ceea ce s-a realizat dar avem o Piata Unica a bunurilor, nu avem cu adevarat o Piata Unica in ceea ce priveste serviciile. De exemplu, Guvernul britanic a estimat ca, daca am crea o Piata Unica autentica a serviciilor, inlaturand reglementarile care nu sunt necesare in zona serviciilor, am putea adauga 1,8% la PIB-ul UE".

Paull Brummell a subliniat ca ar fi necesare piete unice si in domenii cheie, precum energia sau domeniul digital.

Intrebat despre reactiile europenilor la propunerile britanice privind crearea unei Piete Digitale Unice, ambasadorul a precizat ca exista "semne pozitive".

"Acesta a fost unul dintre obiectivele principale ale vizitelor ministrului de Externe, Philip Hammond, in capitalele europene in ultimele saptamani, inclusiv la Bucuresti saptamana trecuta, si vor mai fi vizite in alte capitale europene in urnatoarele luni. Cred ca rezultatul acestor vizite a fost foarte bun", a precizat Paul Brummell.

Diplomatul a afirmat ca Londra saluta o serie de declaratii, printre care cea a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre importanta unei Piete Digitale Unice, la care se adauga faptul ca prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, se ocupa de o mai buna reglementare si de reducerea birocratiei, acestea fiind "semne pozitive" care "demonstreaza ca Marea Britanie nu actioneaza de una singura".

#Paul Brummell declaratii Uniunea Europeana, #Uniunea Europeana piata unica , #Stiri International